Mens fokus på mangler indenfor især medarbejdertiltrækning, innovation og skabelse af effektive læringskulturer i organisationerne og disse blev nævnt som områder, hvor evnerne eller aktiviteterne skabte huller - som følge af mangel på fokus og uddannelse. Slutteligt må det konstateres, at undersøgelsen udført af Copenhagen Business School og Dansk Selskab for Virksomhedsledelse viste en utilfredsstillende lyst fra ledernes side, til at udnytte spændinger og konflikter på en konstruktiv måde. Denne karakteristika blev af de deltagende respondenter valgt som det absolut lavest scorende.
Denne information kan yderligere tyde på, at et stort potentiale kan gå tabt i danske virksomheder grundet manglende værktøjer til at tilgå konflikter og spændinger med proaktive tiltag. Ledelsesudvikling kan være en øjenåbner for nye processer eller optimerede arbejdsgange, og mange erfarne ledere kan selv opnå større arbejdsglæde ved en fortløbende udvikling af de professionelle kompetencer.
Lad ikke din erfaring knække din udviklingskurve
Ifølge en undersøgelse udført af Lederne – Danmarks største fagorganisation for ledere, har 21 procent af lederne i den private sektor og fem procent af lederne i den offentlige sektor ikke deltaget i lederudviklings- og –uddannelsesaktiviteter de seneste to år. Altså er mange ledere i det danske erhvervsliv ikke aktivt deltagende i aktiviteter, der kan fremme eller udvikle deres ledelsespotentiale. Som erfaren leder har man oftest flere års ledelseserfaring, og man kan derfor fristes til at tro, at aktiviteter som videre- eller efteruddannelse kan være unødvendige eller decideret spild af tid – dette understøtter Dansk Erhverv dog ikke, da de konkluderer, at udvikling af ledere og deres kompetencer er grobund for udvikling og optimering af virksomhederne, og disses mulighed for at nå strategiske og økonomiske mål. Dette gælder også fordi ledere konstant må holde sig opdaterede på det meget forandringsprægede arbejdsmarked, vi er vidne til i dag.
En undersøgelse udført af Copenhagen Business School og Dansk Selskab for Virksomhedsledelse viste da også, at når ledere taler om ledelse, er der generel enighed om, at det går meget godt for dansk ledelse.